Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egyéb képes leírás - Tudomány.tlap.hu
részletek »

Egyéb - Tudomány.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tudomany.tlap.hu » Egyéb
Keresés
Találatok száma - 5 db
Előremutató találmányok

Előremutató találmányok

Az új évezred méltó fogadása nem lenne teljes az elmúlt korok leglényegesebb technikai vívmányairól készült felmérés nélkül, a technikával és annak ránk gyakorolt hatásaival sokat foglalkozó emberek részvételével. Az oldalon nagyon sok általunk semmire sem, vagy nagyra értékelt találmányairól olvashatunk. Számos tudóstól, filozófustól és a tudományos közélet szereplőitől érkezett válasz. Ez a blog ezen nagyszerű elmék véleményeiből gyűjt össze egy csokorral John Brockman - Az elmúlt 2000 év legfontosabb találmányai című könyve alapján.

Érdekes kérdések a tudományról

Érdekes kérdések a tudományról

Érdekes kérdések a matek, fizika témaköréből. Egzakt tudományok, vagy fejlődnek? Léteznek-e hibák, ha igen, miért nem találnak jobb megoldást. Miért használja a matek logikáját a fizika, amikor más logikai rendszerek is vannak? Ez tudományos kérdés, én nem tudom a választ, de néhány érdekességre azért felhívom a figyelmet. A tudomány témaköréből néhány érdekes cikket olvashatsz itt.

Mérnökbázis

Mérnökbázis

Tudományos, technikai hírek, mérnöki szemmel. Ipari állás, cég-, termék-, és szolgáltatáskereső. Magyarország legnagyobb online mérnökközössége, immár több, mint 3100 taggal és 200 céggel. A Mérnökbázis küldetése, hogy lehetővé tegye a közvetlen kommunikációt a mérnökök, az ipari vállalkozások és a képzésben résztvevő intézmények között.

Tudomány magazin hírek
Kutatók szerint még nem értük el az emberi élettartam határát
Kutatók szerint még nem értük el az... Demográfusok szerint még nem értük el az emberi élettartam határát, sőt olasz és amerikai tudósok kimutatták, hogy 105 év fölött az elhalálozás kockázata minden évben ugyanakkora. A szakemberek régóta keresik a választ arra, hogy mekkora lehet az ember maximális élettartama. Benjamin Gompertz brit statisztikus már a 19. század elején arra a következtetésre jutott,...
Az európaiak és az ázsiaiak ősei több mint 40 ezer évvel ezelőtt váltak el egymástól
Az európaiak és az ázsiaiak ősei több... A Homo sapiens vándorlásait és elterjedését térképezte fel egy új kínai...
A globális felmelegedés miatt jelentősen nő az árvizek kockázata Közép- és Nyugat-Európában
A globális felmelegedés miatt... Jelentősen nő az árvizek kockázata Európában a következő években a globális...
Mikroszkóp klub

Mikroszkóp klub

Egy közösség, ahol a világot mindenki a mikroszkóp lencséjén keresztül figyeli... legyen az USB-s digitális, vagy hagyományos optikai... Az oldalon cikkeket valamint tippeket és ötleteket olvashatunk a mikroszkópos megfigyelésekhez.

Tudomány és vallás

Tudomány és vallás

Hogyan fér meg egymás mellet a tudomány és a vallás? Az oldalon cikkeket és könyvajánlókat olvashatunk a témával kapcsolatban. "Az a megjegyzés, amelyet valahol olvastam, hogy a tudomány rendben van mindaddig, amíg nem támadja a vallást, számomra a probléma megértéséhez szükséges vezérfonal volt. Amíg nem támadja a vallást, addig nem kell rá figyelmet fordítani, és senkinek nem kell semmit sem tanulnia. így a tudományt elszigeteljük a modern társadalomtól, ha eltekintünk az alkalmazástól. És akkor még itt van ez a szörnyű harc, amely abból áll, hogy megpróbálunk bizonyos dolgokat megmagyarázni olyan embereknek, akiknek semmi okuk, hogy valamit tanulni akarjanak. De ha meg akarják védeni a saját nézőpontjukat, akkor egy kicsit meg kell ismerkedniük az önökével is. Ezért az a megállapításom, lehet, hogy tévesen és talán hibásan is, hogy mi túl udvariasak vagyunk. A múltban volt egy korszak, amikor ezekről a kérdésekről kialakult egy párbeszéd. Az egyház érezte, hogy Galilei nézetei az egyházat támadják. A mai egyház nem érzi úgy, hogy a tudományos nézetek az egyházat támadják. [...]" /Richard Feynman: Mi a tudományos kultúra szerepe a modern társadalomban/

Tuti menü