Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hasznos oldalak képes leírás - Tudomány.tlap.hu
részletek »

Hasznos oldalak - Tudomány.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tudomany.tlap.hu » Hasznos oldalak
Keresés
Találatok száma - 7 db
Angolszász és metrikus (SI) mértékegységek átváltása

Angolszász és metrikus (SI) mértékegységek átváltása

Általános angolszász - metrikus (SI) mértékegység táblázata, ami a sportlövészetet szókincsét teljes mértékben lefedni törekvő mértékegységek átváltásának gyűjteménye ABC sorrendben.Többek között: mérföld, col, yard, foot, caliber, gallon, pint, cup, quarter, stone, pound, ounce, scruple, grain, degree Fahrenheit, Minute of Angle

e-Medikus

e-Medikus

Jegyzetek, előadások az orvostudomány kapcsán orvostanhallgatók, orvosok és érdeklődők részére. néhány témakör, amivel az oldal foglalkozik: belgyógyászat, biofizika, biokémia, bőrgyógyászat, elsősegély, fül-orr-gégészet, gyermekgyógyászat, immunológia, kardiológia, onkológia, neurológia, orvostörténelem, sebészet és urológia.

Mértékegység átváltó

Mértékegység átváltó

Mértékegység átváltás Önnek a nap 24 órájában! Mértékegység átváltó, hogy az átváltás ne okozzon gondot Önnek! Legyen szó bonyolult quantummechanikai függévnyről vagy csak egy sima összeadásról, nálunk megtalálja számítását! Hosszúság, hossz, tömeg, idő számítás egyszerűen, könnyedén! Nem szükséges regisztrálni, akár perceken belül megtudhatja a kívánt eredményt!

Tudomány magazin hírek
Kutatók szerint még nem értük el az emberi élettartam határát
Kutatók szerint még nem értük el az... Demográfusok szerint még nem értük el az emberi élettartam határát, sőt olasz és amerikai tudósok kimutatták, hogy 105 év fölött az elhalálozás kockázata minden évben ugyanakkora. A szakemberek régóta keresik a választ arra, hogy mekkora lehet az ember maximális élettartama. Benjamin Gompertz brit statisztikus már a 19. század elején arra a következtetésre jutott,...
Az európaiak és az ázsiaiak ősei több mint 40 ezer évvel ezelőtt váltak el egymástól
Az európaiak és az ázsiaiak ősei több... A Homo sapiens vándorlásait és elterjedését térképezte fel egy új kínai...
A globális felmelegedés miatt jelentősen nő az árvizek kockázata Közép- és Nyugat-Európában
A globális felmelegedés miatt... Jelentősen nő az árvizek kockázata Európában a következő években a globális...
Mindentudás Egyeteme

Mindentudás Egyeteme

2002. szeptember 16-án indult útjára a hazai tudományos ismeretterjesztés talán legmerészebb vállalkozása: a Magyar Tudományos Akadémia szakmai együttműködésével, a Magyar Telekom és leányvállalata, a T-Online jelentékeny támogatásával szemeszterről szemeszterre heti rendszerességgel - mindig ugyanott, ugyanakkor és ugyanolyan terjedelemben - a magyar tudomány legjobb képviselői tartanak előadásokat a legkülönbözőbb tudásterületek legégetőbb közérdekű kérdéseiről és vitatják meg ezeket a hallgatósággal. A honlapról letölthetőek ezen előadások videóanyagjai, valamint elolvashatóak a róluk készült összefoglaló cikkek.

Scientia

Scientia

Ez a tudomány magyar honlapja, ahol a tudomány és kutatás hazai műveléséhez hasznos kapcsolók (pl. angol-magyar és más szótárak, lexikonok, intézmények eléréséhez) és dokumentumok (pl: Hogyan írjunk tudományos írásműveket?) találhatók.

Tudományos Roadshow

Tudományos Roadshow

A Ti jöttök oldal a műszaki és tudományos életpálya népszerűsítéséért létrejött oldal, ahol bemutatkoznak Magyarország neves egyetemeinek kutatóközpontjai. Célja a fiatalok ez irányba való terelése a tudományos kiállítások, roadshow-k szervezésén keresztül. Az oldalon emellett érdekes kémiai, fizikai kísérleteket is megismerkedhetnek az érdeklődők. Válj követőnké a Facebookon és a Twitteren is és így mindig értesülhetsz az ingyenes tudományos kiállítások helyszíneiről , amit a Ti jöttök csapata tár eléd!

Világbiztonság: Tudomány

Világbiztonság: Tudomány

Technológiai szingularitás (különösség) Az emberfeletti intelligencia által elindított technológiai és társadalmi változások felgyorsulása. A jövőkutatásban a mesterséges intelligencia megjelenése, a gyakorlatban az ősi vagy égi tudás felszínre hozását is jelentheti! Eseményhorizont Nanotechnológia Molekuláris szerkezetek A bennünk élő mikrokozmosz Miért hiszik az emberek, hogy a Világegyetem csak felfelé a csillagok irányában végtelen? Relativitáselmélet Teljesen téves az elképzelésünk a térről, időről, de még a logika fogalmáról is - ez derül ki a CERN múlt nyári kísérletéből. Megnézzük, milyen mély a nyúl ürege. Az Időkép Fénynél is gyorsabban című összeállítása

Tuti menü