Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Természettudomány képes leírás - Tudomány.tlap.hu
részletek »

Természettudomány - Tudomány.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tudomany.tlap.hu » Természettudomány
Keresés
Találatok száma - 5 db
Természettudomány (Sulinet)

Természettudomány (Sulinet)

Természettudományos rovat a Sulinet oldalán. Részletes információk az alábbi témakörökben: biológia, földrajz, fizika, kémia, egészség, természetismeret és környezetvédelem. Továbbá írások is olvashatóak a témában az oldalon.

Természettudomány - Wikipédia

Természettudomány - Wikipédia

A természettudomány az élő és élettelen természet jelenségeinek, objektumainak tanulmányozásával foglalkozó tudományágak gyűjtőneve. A természettudomány körébe tartoznak: fizika, kémia, biológia, földrajztudomány, matematika, geológia, meteorológia,csillagászat, orvostudomány, mezőgazdaság-tudomány, genetika. Az ókorban a csillagászat volt az első természettudomány, ami vallási és társadalmi szükségletek mentén Mezopotámiában alakult ki. Leíró, rendszerező tudomány volt egzakt törvények nélkül. Ebbe a korba tehetjük a technika fejlődése következtében a mérnöki tudományok és az építészet kezdeteit is. Az ókori görögök alkották meg mai tudásunk szerint az első egzakt törvényeket. Ők a még mindig egységes természettudományt a görög természet (φύσις) szóból fizikának hívták, ami a filozófiával szorosan összefonódva fejlődött. Arkhimédész és Arisztotelész nevét érdemes megemlíteni, utóbbi mintegy összegezte az ókori görög fizikát. A középkorban Arisztotelész tanai határozták meg a természettudományt, mellette a rokon tárgyú, de nem tudományos szemléletű alkímia és asztrológia virágzott. Előbbinek mégis fontos szerepe volt a fizikából először kiváló társtudomány, a kémia módszereinek kialakulásában...

Természettudomány blog

Természettudomány blog

Blog a természettudományról. Az oldalon számtalan a témába végó írás között szemezgethetünk. A blog cimkéi: általános, arkhimédész, deriválás, descartes, előzmények, gimnázium, koordinátarendszer, kör, matematika, területszámítás és történelem.

Tudomány magazin hírek
Kutatók szerint még nem értük el az emberi élettartam határát
Kutatók szerint még nem értük el az... Demográfusok szerint még nem értük el az emberi élettartam határát, sőt olasz és amerikai tudósok kimutatták, hogy 105 év fölött az elhalálozás kockázata minden évben ugyanakkora. A szakemberek régóta keresik a választ arra, hogy mekkora lehet az ember maximális élettartama. Benjamin Gompertz brit statisztikus már a 19. század elején arra a következtetésre jutott,...
Az európaiak és az ázsiaiak ősei több mint 40 ezer évvel ezelőtt váltak el egymástól
Az európaiak és az ázsiaiak ősei több... A Homo sapiens vándorlásait és elterjedését térképezte fel egy új kínai...
A globális felmelegedés miatt jelentősen nő az árvizek kockázata Közép- és Nyugat-Európában
A globális felmelegedés miatt... Jelentősen nő az árvizek kockázata Európában a következő években a globális...
Természettudományi dokumentumok

Természettudományi dokumentumok

Magyar természettudományi és tudománytörténeti dokumentumok gyűjteménye. Az oldal az alábbi főbb témákkal foglalkozik: nagy magyar tudósok, természettudományi közlöny, természet világa, fejezetek a magyar csillagászat történetéből és összefoglaló művek.

Természettudományok (MEK)

Természettudományok (MEK)

Természettudomány rovat a Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK) oldalán. Számtalan könyv és írás olvasható a témával kapcsolatban. Az oldal az alábbi főbb témaköröket dolgozza fel: orvostudomány, állatorvostan, biológia, etológia, környezetvédelem, természetvédelem, fizika, atomfizika, csillagászat, űrkutatás, földtudományok, földrajz, kémia, biokémia, matematika, geometria.

Tuti menü