Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tudományos folyóiratok képes leírás - Tudomány.tlap.hu
részletek »

Tudományos folyóiratok - Tudomány.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tudomany.tlap.hu » Tudományos folyóiratok
Keresés
Találatok száma - 6 db
Élet és Tudomány

Élet és Tudomány

Az Élet és Tudomány magazin weblapja. Az újság régebbi számai letölthetőek a honlapról PDF formátumban. Továbbá rengeteg érdekes cikk között böngészhetünk az oldalon a természet és társadalomtudományokkal kapcsolatban.

Geo-magazin

Geo-magazin

A Geo-magazin számtalan nyelven (köztük magyarul is) megjelenik minden hónap harmadik szerdáján. A magazin weblapján elolvashatjuk az újság legnépszerűbb cikkeit. Az oldal az alábbi főbb témakörökkel foglalkozik: utazás és expedíciók, népek és kultúrák, természet és vadvilág, tudomány és környezettudatosság.

Interpress magazin

Interpress magazin

Interpress magazin: a gondolkodó ember lapja. Hírek, cikkek és érdekességek a tudomány világából. Az oldal főbb témakörei: Ember és Társadalom, Egészség és Orvoslás, Érzelem és Értelem, Növények és Állatok, Föld és Világűr, Internet és Technológia.

Tudomány magazin hírek
Kutatók szerint még nem értük el az emberi élettartam határát
Kutatók szerint még nem értük el az... Demográfusok szerint még nem értük el az emberi élettartam határát, sőt olasz és amerikai tudósok kimutatták, hogy 105 év fölött az elhalálozás kockázata minden évben ugyanakkora. A szakemberek régóta keresik a választ arra, hogy mekkora lehet az ember maximális élettartama. Benjamin Gompertz brit statisztikus már a 19. század elején arra a következtetésre jutott,...
Az európaiak és az ázsiaiak ősei több mint 40 ezer évvel ezelőtt váltak el egymástól
Az európaiak és az ázsiaiak ősei több... A Homo sapiens vándorlásait és elterjedését térképezte fel egy új kínai...
A globális felmelegedés miatt jelentősen nő az árvizek kockázata Közép- és Nyugat-Európában
A globális felmelegedés miatt... Jelentősen nő az árvizek kockázata Európában a következő években a globális...
Meteor folyóirat

Meteor folyóirat

A Meteor a Magyar Csillagászati Egyesület havi folyóirata. Célunk hírt adni a csillagászat legújabb eredményeiről, az égbolton megfigyelhető jelenségekről, egyesületünk programjairól. Cikkíróink, rovatvezetőink tanácsokat adnak csillagászati megfigyelések végzéséhez, csillagászati fotózáshoz, távcsőépítéshez. Számaink színes képmellékletekkel jelennek meg.

Rubicon Online Történelmi Ismeretterjesztő Magazin

Rubicon Online Történelmi Ismeretterjesztő Magazin

Történelmi ismeretterjesztő lap. Tartalmát tekintve szakmai folyóirat, külső megjelenésében magazin. Magyar és egyetemes történelem az őskortól napjainkig, általában tematikus összeállítások keretében.

Űrvilág

Űrvilág

Gyakran hallani, hogy az űrkutatás, az űrtevékenység, az asztronautika nem más, mint néhány ipari-gazdasági nagyhatalom költséges játékszere. A fenti gondolatmenet logikus folytatása, hogy ilyesmivel egy olyan országban mint Magyarország, végképp értelmetlen foglalkozni, hisz egy sor napi problémával szembesülünk a közlekedésben, az egészségügyben, a környezetvédelemben, a mezőgazdaságban és az oktatásban, és akkor még a munkanélküliségről nem is beszéltünk. Ez a portál arról szeretne közérthető módon szólni, hogy miért van mégiscsak szüksége mindannyiunknak erre a tevékenységre... Miért is? - mert ma már elképzelhetetlen a telefonálás és a televíziózás távközlési műholdak nélkül, - mert a termésbecslés, az árvíz és katasztrófavédelem napjainkban jelentősen támaszkodik az űrfelvételekre, - mert az időjárás előrejelzés napjainkban már elképzelhetetlen lenne meteorológiai műholdak nélkül, - vagy a közlekedés és a navigáció a navigációs műholdak nélkül. Végig gondolta-e valaki, hogy az olyan anyagok és eszközök mint a teflon, az alufólia, a napelemek, vagy bizonyos speciális processzorok megjelentek-e volna az űrtechnika igényei nélkül? S gondolt-e Ön arra, hogy a fentieken túl az űrtevékenység speciális lehetőséget teremt az oktatásban, sőt üzletet is jelenthet akár egészen kicsi vállalkozásoknak is?

Tuti menü